Tonerek.com - Toner, tintapatron blog

Toner, tintapatron blog

Olcsó nyomtatás trükkjei

2010. július 24. - tonerek

1.) Vásárlás elött gondolja át milyen célra vásárolja a nyomtatót. Ha ezt jól meggondolta, már spórolt ezreket, akár tízezreket, mivel nem vásárol olyan készüléket ami nem elégíti ki az igényeit illetve nem vásárol olyat, ami „túl sokat tud” az igényeihez képest és ezért többe kerül.

 

2.) Járjon utána mennyibe kerül a fenntartása. A tintapatronok / tonerek ára közt óriási különbségek vannak, és gyakran a drágább kevesebbet „tud”. Úgy a legkönnyebb eldönteni melyik patron az olcsóbb, ha az árát elosztjuk a kapacitásával ( Ft / nyomtatható oldal ) ekkor megkapjuk egy kinyomtatott oldal költségét. A kapacitás meghatározásánál a gyártók 5 %-os lefedettséget (1 oldal szöveg kb 5% lefedettség) feltételeznek.

3.) Járjon utána, hogy az adott készülékhez létezik e utángyártott kellék.

4.) Ne féljen a „kifutó” nyomtatóktól amiket lényegesen olcsóbban kínálnak! Az újabb készülék és a kifutó minősége között nincsen szemmel látható különbség, söt a kifutó nyomtatónál már nem fordulnak elö „gyerekbetegségek” és a kompatibilis (utángyártott) kellékek is olcsóbbak és kiforrottabbak hozzá.

5.) Ne menjen el a multifunkciós készülékek mellett! Gyakran annyiért megvásárolhatók mint egy „sima” nyomtató, de tud szkennelni és másolni vele, söt gyakran kártyaolvasót is beleépítenek. A szkenner nem a legújabb fejlesztés ezekben a készülékekben, de átlagos mindennapi használatra több mint megfelelö.

6.) Vigyázzon a nagyon olcsó készülékekkel! Gyakran lehet venni nyomtatót pár ezresért, de a tintapatron / toner pótlásakor akár nagyobb összeget kell kifizetni a kellékért mint anno a nyomtatóért. Mindenképpen alaposan tájékozódjon!

7.) Amikor nem fontos, hogy a kinyomtatott szöveg kiváló minöségben ragyogjon, akkor állítson be kisebb felbontású nyomtatást ( nyomtatási beállítások: draft  vagy piszkozat ), ezzel 20-30%-kal megnövelheti a tintapatron / toner élettartamát, és megnő a nyomtatási sebesség is. Ezt a nyomtató szoftverével könnyedén megteheti akár közvetlenül a nyomtatás előtt.

8.) Az utángyártott termékeknél vegye figyelembe a bele töltött tinta mennyiségét. Gyakran a kompatibilis termék kapacitása az eredetinél lényegesen nagyobb (akár 50-100%-kal), ritkábban kisebb.

9.) Vásárlás elött ellenőrizze, hogy az eladó vállal-e garanciát a kellékre. Ezek a termékek nem csereköteles áruk, viszont aki bízik a termékében az garanciát vállal rá. Vigyázzon! Kizárólag szakértötöl vegyen utángyártott terméket! A nem megfelelö tinta rövidítheti a nyomtató élettartamát. ( Mi minden nyomtatónkban utángyártott kelléket használunk, és van olyan készülékünk amiben már több mint 50 utángyártott patront használtunk el -ez több mint a gyár által ígért élettartam-, és hibátlan a mai napig, tehát a jó utángyártott kellék nem veszélyezteti a nyomtatóját.)

10.) Ne nyomtasson feleslegesen! Amennyiben webröl nyomtat és  a megjelent oldalnak csak egy részét akarja a lapon látni, akkor jelölje ki a kívánt területet, majd jobb egér gomb és a felugró ablakban válassza a nyomtatás pontot. Ekkor megjelenik a nyomtatási panel ahol bejelölhető a „kijelölt terület” lehetöség, amit jelöljön be. Ekkor csak a kijelölt részen található szöveg és kép fog a lapra kerülni.

 

Egy oldal kinyomtatása kerülhet kevesebb mint 1 Ft-ba, de lehet több mint 20 Ft is!

https://www.tonerek.com

süti beállítások módosítása